Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Ζωντανή συνέντευξη στην KRHTH TV 14-2-2023

Παρουσίαση της δράσης χορού με το Παραδοσιακό Εργαστήρι χορού

Στις 14-2-2023 ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, η Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Ζαμπετάκη Ελευθερία, κατόπιν πρόσκλησης της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» με τους Λευτέρη Κουμαντάκη και Κριστιάνα Σκούρα, συνοδευόμενοι από τους κυρίους Γιώργο και Λευτέρη Κουγιουμτζή, χοροδιδάσκαλοι και ιδιοκτήτες του «Παραδοσιακού Εργαστηρίου Χορού», παρουσίασαν την εθελοντική δράση εκμάθησης παραδοσιακού χορού στα μέλη της Π.Ε.Τ.Κ.

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος αναφέρθηκαν στα οφέλη που χαρίζει ο χορός στα μέλη του συλλόγου. Έγινε επίσης γενικότερη αναφορά στις δράσεις του συλλόγου και σύντομη παρουσίαση τους.

Ο κ Λευτέρης Κουγιουμουτζής αναφέρθηκε στο πως το Παραδοσιακό εργαστήρι και συγκεκριμένα ο κ Γιώργος Κουγιουμουτζής πατέρας του Λευτέρη, πήρε την απόφαση εθελοντικά να διδάσκει χορό στους ανθρώπους με οπτική αναπηρία στην ΠΕΤΚ. Επίσης αναφέρθηκε και στον τρόπο διδασκαλία που πρέπει να είναι διαφορετικός, αφού για να δείξει τα βήματα του χορού θα πρέπει να το κάνει μέσο της απτικής επαφής στα πόδια των χορευτών.

Η ΠΕΤΚ ευχαρίστησε θερμά το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» και δημόσια, καθώς τέτοιες δράσεις πρέπει να επαινούνται και να ενθαρρύνοται.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *