Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων 2-2-2023

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, που εκπροσωπεί τους τυφλούς όλης της Κρήτης και τις οικογένειές τους, συναντήθηκε κατόπιν αιτήματός της με το Δήμαρχο Χανίων, κ. Σημαντηράκη Παναγιώτη την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων κ.Σημαντηράκης Παναγιώτης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ.Ζερβουδάκη Ελένη. Από την πλευρά της Π.Ε.Τ.Κ. ο Πρόεδρος, κ.Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, η Αντιπρόεδρος, κ.Ζαμπετάκη Ελευθερία, η Γεν. Γραμματέας, κ.Κατσιπουλάκη Γιαννιδάκη Καλλιόπη και ο Ταμίας, κ.Σπανουδάκης Εμμανουήλ.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Η εφαρμογή της ΚΥΑ 2621/2009 στα ήδη μελετημένα έργα και της ΚΥΑ 6213/Β που ισχύει από τις 7/12/2022 για μελλοντικά έργα (ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, τοποθέτηση οδηγών όδευσης τυφλών κ.α.).

2. Η τοποθέτηση ηχητικών διατάξεων σε κεντρικούς κόμβους της πόλης των Χανίων.

3. Η τοποθέτηση οδηγού όδευσης τυφλών στους διαδρόμους της υπό ανακαίνισης δημοτικής αγοράς των Χανίων.

4. Η οργάνωση μητρώου με οικειοθελή δήλωση του ατόμου με αναπηρία, προκειμένου να τύχει βοήθειας από την πολιτική προστασία του Δήμου Χανίων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης (όπως σεισμός, πλημμύρα κ.α.).

5. Η συγκρότηση επιτροπής προσβασιμότητας και εμποδιζόμενων χρηστών στο Δήμο Χανίων με αντικείμενο τη συλλογή των αιτημάτων προσβασιμότητας και τη γνωμοδότηση αυτής στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για την πραγματοποίησή τους σύμφωνα με την ΚΥΑ 6213/Β/7-12-2022.

Ο Δήμαρχος Χανίων, μας ενημέρωσε ότι έχει μεριμνήσει προκειμένου ο Δήμος Χανίων να προμηθευτεί 10 ζεύγη ηχητικών διατάξεων για να τοποθετηθούν σε αντίστοιχους φωτεινούς σηματοδότες στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση οδηγού όδευσης τυφλών στους διαδρόμους της υπό ανακαίνισης δημοτικής αγοράς των Χανίων, όπως επίσης και σε κάθε νέο έργο που θα δημιουργείται στην πόλη των Χανίων, σύμφωνα με την ΚΥΑ 6213/Β/2022. Τέλος, ανέφερε ότι θα εξεταστεί η δημιουργία μητρώου ευάλωτων πολιτών για την προστασία τους σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων και προσωπικά τον κ. Σημαντηράκη και την κ. Ζερβουδάκη για τη φιλοξενία και τη θετική τους ανταπόκριση.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *