Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η Π.Ε.Τ.Κ. σε δράση του Παν/μιου Κρήτης στις 4-11-2022

Βιωματικό-Ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα: «Ευαισθητοποίηση σε θέματα τυφλότητας»

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, συμμετείχε στο Βιωματικό-Ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα: «Ευαισθητοποίηση σε θέματα τυφλότητας», σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η καταπολέμηση των στερεότυπων, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η ισότιμη συμπερίληψη των ατόμων με προβλήματα όρασης στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κ.Λυγερούδη Πέπη, Κοινωνική Λειτουργός/Εκπαιδευτικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών & Στήριξης Φοιτητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης συμμετείχαν: ο Πρόεδρος, κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, η Αντιπρόεδρος, κ. Ζαμπετάκη Ελευθερία, το μέλος-φοιτητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. κ. Τσαγκατάκης Κων/νος και η Κοινωνική Λειτουργός της Ένωσης, κ. Αεράκη Ιωάννα.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου έγινε η γνωριμία με τη φύση της αναπηρίας όρασης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη νομοθεσία περί των δικαιωμάτων των ατόμων με οπτική αναπηρία, στην κοινωνική, εκπαιδευτική και επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία, καθώς και στις σύγχρονες τεχνολογίες που βοηθούν τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Ευχαριστούμε θερμά την κ.Λυγερούδη Πέπη για τη διοργάνωση του Βιωματικού-Ψυχοεκπαιδευτικού Σεμιναρίου, για την πρόσκληση της Ένωσής μας και για την άψογη συνεργασία της.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *