Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Εκμάθηση κεραμικής στην Π.Ε.Τ.Κ.

Στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα κεραμικής (πηλού) υπό την καθοδήγηση της Κ. Βενιανάκη Ειρήνης, πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας κεραμικής. Τα μαθήματα διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη 18.00-20.00 και οι εκπαιδευόμενοι είναι άτομα με οπτική αναπηρία, μέλη της Ένωσής μας.

Φωτογραφική ανασκόπηση των έργων πηλού της ΠΕΤΚ το 2022

Το εργαστήρι πηλού του Συλλόγου μας θα συνεχίσει την λειτουργία του και το 2023. Στην παρούσα φάση δεν έχει τόση σημασία η καλλιτεχνική αξία και αρτιότητα των έργων. Σημασία έχει η προσμονή του μαθήματος από τα συμμετέχοντα μέλη, η χαρά της δημιουργίας, της έκφρασης μέσα από ένα υλικό που είναι ιδανικό για την χρήση του και από τυφλούς.

Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με την εξαιρετική αγγειοπλάστη κ Ειρήνη Βενιανάκη, η οποία προσεγγίζει το κάθε ένα μέλος που συμμετέχει με μοναδικό τρόπο,  βοηθώντας το να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Την ευχαριστούμε θερμά.

   Ακολουθούν 36 φωτογραφίες των πρώτων μας έργων από πηλό, για τα οποία κάθε μέλος μας είναι υπερήφανο για το δημιουργικά το δικό του και των υπολοίπων.   

Ο Σύλλογος μας ενημερώνει ότι, τα μαθήματα πηλού-κεραμικής ολοκληρώθηκαν στις 5-4-2023. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη μας, τα μαθήματα θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο του 2023. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη  που συμμετείχαν και την δασκάλα μας κυρία Ειρήνη Βενιανάκη.   

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *