Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Επιστολές

Αίτημα τοποθέτησης οδηγού όδευσης τυφλών στο Λιμενοβραχίονα Ηρακλείου

Αρ. Πρωτ.: 241 Ηράκλειο: 09/09/2022

ΠΡΟΣ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,

Υπόψη Προέδρου: κ. Βαρδαβά Ιωάννη

ΘΕΜΑ: Αίτημα τοποθέτησης οδηγού όδευσης τυφλών στο Λιμενοβραχίονα Ηρακλείου

Η Π.Ε.Τ. Κρήτης, που εκπροσωπεί τους τυφλούς όλης της Κρήτης και τις οικογένειές τους, θέλει να υποβάλει μία πρόταση για το έργο της ανάπλασης του λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, ούτως ώστε αυτός να γίνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες επί των πραγματικών δεδομένων και υφιστάμενων συνθηκών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο λιμενοβραχίονας είναι λιμενική εγκατάσταση, αλλά όλοι γνωρίζουμε ακόμη ότι αποτελεί πολλές δεκαετίες τώρα, και θα συνεχίσει να το κάνει, αναπόσπαστο κομμάτι της αναψυχής, του περιπάτου, της επαφής με το θαλασσινό αέρα και σε καθημερινή βάση για εκατοντάδες πολίτες. Γι αυτό το λόγο άλλωστε έχουν τοποθετηθεί βρύσες και τουαλέτα, προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες των περιπατητών.

Αυτή τη στιγμή ο λιμενοβραχίονας είναι προσπελάσιμος από όλους, πολίτες χωρίς αναπηρία, πολίτες με αναπηρία κίνησης και ποδηλάτες. Δυστυχώς, οι μόνοι που αποκλείονται είναι οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία, καθώς απουσιάζει η μία και μόνη υποδομή που χρειάζονται.

Ως εκ τούτου, ζητούμε να εντάξετε στη μελέτη ανάπλασης του λιμενοβραχίονα μία διαδρομή με οδηγό όδευσης τυφλών. Προτείνουμε την ενσωμάτωση του οδηγού όδευσης σε απόσταση 2 μέτρων από το τοιχίο που υπάρχει σε όλο το μήκος του.

Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν την επιλογή να κινούνται αυτόνομα και ανεμπόδιστα σε όλους τους χώρους που προσφέρονται για αυτό το σκοπό, εφόσον αυτός ο χώρος λειτουργεί ως τέτοιος και στην προκειμένη περίπτωση ο λιμενοβραχίονας λειτουργεί ως ο κατεξοχήν χώρος περιπάτου των Ηρακλειωτών.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *