Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου: Ηχητικές διατάξεις σε φωτεινούς σηματοδότες στο Ηράκλειο

Με χαρά θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι και ο Δήμος Ηρακλείου ανήκει πλέον στις πόλεις που έχουν τοποθετήσει ηχητικές διατάξεις σε κόμβους με φωτεινούς σηματοδότες.

Έπειτα από σειρά εγγράφων της Π.Ε.Τ.Κ. από το 2017, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου προμηθεύτηκε 9 ζεύγη ηχητικών διατάξεων τα οποία τοποθέτησε σε αντίστοιχους φωτεινούς σηματοδότες έπειτα από δική μας υπόδειξη.

Οι ηχητικές διατάξεις είναι εκείνες που επιτρέπουν σε έναν άνθρωπο με οπτική αναπηρία να διασχίσει με ασφάλεια έναν κόμβο με φανάρια. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω του επαναλαμβανόμενου ήχου που εκπέμπεται από τη συσκευή, είτε από τη δόνηση της συσκευής όταν είναι πράσινο το φανάρι.

Τα 9 ζεύγη ηχητικών διατάξεων που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη του Ηρακλείου είναι πολύ μικρός αριθμός μπροστά στο πλήθος των κόμβων με φωτεινούς σηματοδότες σε κεντρικά σημεία, συνεπώς περιμένουμε από την εκάστοτε δημοτική αρχή να δει θετικά το διαρκές αίτημα μας  να τοποθετηθούν ηχητικές διατάξεις σε όλους τους κεντρικούς κόμβους με φωτεινούς σηματοδότες της πόλης του Ηρακλείου.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *