Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Οι πρόσκοποι μαθαίνουν για τον κώδικα braille στο Ρέθυμνο

Την Τρίτη 5 Ιουλίου, υποδεχτήκαμε με χαρά στο παράρτημα του Ρεθύμνου, τους Ηρακλειώτες φίλους προσκόπους της κατασκήνωσης “Παράδεισος” (Αρμένοι Ρεθύμνου). Μαθήτριες και μαθητές από όλες τις σχολικές βαθμίδες, συνοδεία των αρχηγών και υπαρχηγών των ομάδων τους.

Μας επισκέφτηκαν, έμαθαν την ιστορία του Λουί Μπράιγ, πληροφορήθηκαν για το ενενηκονταετές έργο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και τις δράσεις της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

Επιπλέον, συζητήσαμε για τα οφέλη και τη συνεισφορά της γραφής, των τεχνικών βοηθημάτων και των σκύλων οδηγών για την ανεξάρτητη καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Μας εξέπληξε η διάθεση των παιδιών να μάθουν τις πρώτιστες τεχνικές γραφής, αλλά και ο ενθουσιασμός τους όταν τους προτρέψαμε να χρησιμοποιήσουν τις μηχανές Perkins. Έτσι, τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να αντιληφθούν την αξία της εκμάθησης του Κώδικα Μπρέιλ.

Ολοκληρώνοντας, ανταλλάξαμε απόψεις και θέσαμε προβληματισμούς σχετικά με τη συμπερίληψη, τις υποδομές, τις αστικές παροχές και τις ελλείψεις των πόλεων της Κρήτης. Η δίωρη συνάντησή μας, αυτό το πρώτο συμβολικό “μάθημα”, έληξε με την υπόσχεση των παιδιών να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ.

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *