Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Επιστολές

Υπόμνημα προς την επιτροπή προσβασιμότητας του Δήμου Ηρακλείου

Προς Πρόεδρο επιτροπής προσβασιμότητας εμποδιζόμενων χρηστών του δήμου Ηρακλείου & Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ηρακλείου, κ. Αναστασάκη Ιωάννη

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κύριε Αναστασάκη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας και κάποια βήματα που έγιναν, δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην κινητικότητα των ΑμεΑ και ειδικότερα των τυφλών, που εκπροσωπούμε.

1. Παραμένουν όλα τα εμπόδια επάνω στα πεζοδρόμια, που κατεξοχήν κινούνται οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία (δέντρα, κολώνες, στάσεις λεωφορείων, παγκάκια, κλαδιά από τις ιδιοκτησίες κ.λ.π.)

2. Εδώ και τρεις μήνες έχουν τοποθετηθεί ηχητικές διατάξεις για να διασχίζουν με ασφάλεια οι τυφλοί τους κόμβους με φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίες όμως δεν λειτουργούν.

3. Συχνά παρατηρούμε νέα έργα να είναι μη προσβάσιμα σε ΑμεΑ, λόγω της λανθασμένης νοοτροπίας φύτευσης δέντρων, κατά παράβαση του νόμου που ορίζει ελάχιστο εύρος πλάτος πεζοδρομίου ανάλογα με το εύρος του δρόμου 1,50 ή και περισσότερα μέτρα.

4. Στους πεζόδρομους της πόλης εντός του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου, υπάρχει προκλητική καταπάτηση των οδηγών όδευσης τυφλών και ο Δήμος αδιαφορεί πλήρως.

Αναγνωρίζουμε ότι οι πεζοδρομήσεις του κέντρου θα συμβάλλουν στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης, ωστόσο είναι πολύ περισσότερα αυτά που πρέπει να γίνουν σε ολόκληρη την πόλη του Ηρακλείου.

Με εκτίμηση,

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος, Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Η Γεν. Γραμματέας, Κατσιπουλάκη – Γιαννιδάκη Καλλιόπη

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *