Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επιστολές

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Β.Α.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Β.Α.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Η Π.Ε.Τ.Κ. έλαβε με χαρά την πρόσκληση για τη συμμετοχή της στην πρώτη διαβούλευση για τον ΣΒΑΚ του Δήμου σας. Λόγω δυσκολίας συμμετοχής μας στη διαβούλευση, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε γραπτώς τις προτάσεις μας, ευελπιστώντας ότι θα τις λάβετε υπόψη.

1. Όλοι οι κόμβοι με φωτεινούς σηματοδότες θα πρέπει να φέρουν ηχητικές διατάξεις, προκειμένου να είναι προσβάσιμοι σε τυφλούς και με σοβαρά προβλήματα όρασης ανθρώπους.

2. Στις διαβάσεις πεζών που είναι σε κεντρικά σημεία, θα πρέπει να υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες με ηχητική διάταξη.

3. Τα πεζοδρόμια θα πρέπει να έχουν οδηγούς όδευσης τυφλών σε ευθείες γραμμές, με καθαρό εύρος δεξιά και αριστερά 0,50 πόντους, τουλάχιστον, όπως ορίζει και η νομοθεσία.

4. Τα πεζοδρόμια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημεία διάβασης των πεζών και όχι ως χώροι δενδροφύτευσης, καθώς και να μην υπάρχουν διαβαθμίσεις στο οδόστρωμά τους. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε τι που θα εμποδίζει την ομαλή διέλευση των πεζών, όπως στάσεις λεωφορείων, κολώνες σήμανσης κ.α.

5. Σε τυχόν νέες πεζοδρομήσεις στο Δήμο σας, καλό θα ήταν ο οδηγός όδευσης τυφλών να τοποθετείται στο κέντρο του πεζόδρομου, χωρίς να εμποδίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και να αναγκάζει τους επιχειρηματίες να τον καταπατούν, αλλά και για λόγους λειτουργικότητας, καθώς θα μπορούν να αποφεύγονται εμπόδια, όπως τέντες, κλαδιά δέντρων κ.α.

Σας ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας και είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση,

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Γραμμενίδης Παναγιώτης Κατσιπουλάκη – Γιαννιδάκη

Καλλιόπη

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΒΑΚ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *