Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η Π.Ε.Τ.Κ. στο 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Αλικαρνασσού στις 11-2-2022

Η Π.Ε.Τ.Κ. πραγματοποίησε επίσκεψη στο 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Αλικαρνασσού, κατόπιν αιτήματος της Νηπιαγωγού Κοκκινάκη Βασιλείας. Την επίσκεψη πραγματοποίησαν ο κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, μέλος της Π.Ε.Τ.Κ. και κ. Αεράκη Ιωάννα, Γραμματέας-Κοινωνική Λειτουργός της Π.Ε.Τ.Κ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να δουν και να ρωτήσουν ό,τι θέλουν σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην τυφλότητα. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, έμαθαν πώς οι τυφλοί κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν γκολ-μπολ, επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι οι τυφλοί κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Μαθαίνουν τους τρόπους που οι τυφλοί μπορούν να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *