Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την ανανέωση των καρτών μετακίνησης 2022.

Σας ενημερώνουμε ότι την 24η Ιανουαρίου 2022 ξεκινάει η έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ και θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022.
Οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα ΚΕΠ, στα οποία θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
2.Δελτίο Αστυνομικής Τυατότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
3.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής, όπου θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή δελτίου μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
4.Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) ή Βεβαίωση οικονομικής ενίσχυσης του ΟΠΕΚΑ ή Βεβαίωση συνταξιοδότησης από ασφαλιστικό φορέα.
5. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες για έκδοση νέας κάρτας ή τρεις για τους δικαιούχους δελτίου και για συνοδό.
Κάρτα και για συνοδό δικαιούνται τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας όρασης 80% και άνω.
Διευκρινίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί 95% και άνω, και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.
petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *