Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επιστολές

Προτάσεις για βελτίωση της προσπελασιμότητας στα σημεία που βρίσκονται στάσεις των αστικών λεωφορείων στην Λεωφόρο Κνωσού

Αρ. Πρωτ.: 344                                                                  Ηράκλειο: 29/12/2021

Προς:

Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων,
Πρασίνου & Καθημερινότητας
κ. Αναστασάκη Ιωάννη

ΘΕΜΑ: Προτάσεις για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας στα σημεία που βρίσκονται στάσεις αστικών λεωφορείων επάνω στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Κνωσού.

 Ακολουθούν οι στάσεις με αριθμητική σειρά. Όλες αυτές οι στάσεις από χάλυβα δεν έχουν την παραμικρή σύνδεση με το διάσημο παγκοσμίως ανάκτορο της Κνωσού και κατ’ εκτίμηση είναι αντιαισθητικές, εκθέτουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο αφού περιμένουν στην άκρη του δρόμου, δεν προστατεύουν τον πολίτη που περιμένει το λεωφορείο από τα καιρικά φαινόμενα και το πιο σημαντικό: ακυρώνουν στο σύνολό τους ή μερικώς το πεζοδρόμιο.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν αδύνατη τη χρήση των πεζοδρομίων από πολίτες με κινητική ή οπτική αναπηρία. Οι περισσότερες στάσεις πατούν στο σύνορο του οδηγού όδευσης τυφλών και στο πάνω μέρος τους εισχωρούν μέσα στον οδηγό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο τυφλός πεζός με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, ενώ δεν υπάρχει καθόλου χώρος για τη διέλευση αναπηρικού αμαξιδίου.

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση μας, δείτε και τις φωτογραφίες κατεβάζοντας το παρακάτω αρχείο. 

Προτάσεις για βελτίωση της προσπελασιμότητας στα σημεία που βρίσκονται στάσεις των αστικών λεωφορείων στην Λεωφόρο Κνωσού

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *