Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Η ΠΕΤΚ σε σχολεία

Η ΠΕΤΚ στο Γυμνάσιο Αγίου Μύρωνα στις 5-11-2021

Η ΠΕΤΚ συνεχίζει τις επισκέψεις της σε σχολεία όποτε αυτό είναι εφικτό λόγω και των συνθηκών της πανδημίας που βιώνουμε.

Μια τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 5 -11-2021 στο Γυμνάσιο του Αγίου Μύρωνα του Δήμου Ηρακλείου. Εκεί, πάνω από 50 μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να δουν και να ρωτήσουν ότι θέλουν σχετικά με τα θέματα που αφορούν τους τυφλούς. Τα παιδιά είδαν πώς γράφουν και πώς διαβάζουν οι τυφλοί με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, έμαθαν πώς οι τυφλοί αναγνωρίζουν τα κέρματα, πώς κινούνται με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, πώς παίζουν γκολ-μπολ, επιτραπέζια παιχνίδια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το πώς οι τυφλοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι οι τυφλοί κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Μαθαίνουν να σέβονται ως πολίτες τους τρόπους που οι τυφλοί μπορούν να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, για παράδειγμα μέσω της αναγνώρισης των οδηγών όδευσης τυφλών, στην μη καταπάτησή τους, αλλά και της γνώση του πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην κινητικότητα των τυφλών. 

Αντιπροσωπεία Π.Ε.Τ.Κ.:

κ. Τσαγκατάκης Κωνσταντίνος, μέλος Π.Ε.Τ.Κ.

κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Αντιπρόεδρος Π.Ε.Τ.Κ.

κ. Αεράκη Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός-Γραμματέας Π.Ε.Τ.Κ.

 

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *