Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Επιτραπέζια παιχνίδια για τυφλούς στο πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

Επιτραπέζια παιγνίδια για άτομα με προβλήματα όρασης παρέδωσε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ.  Λαμπρινός Βασίλειος και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, κ. Σχοιναράκη Ευαγγελία στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Καναβάκη Μαρίας και αντιπροσωπείας της Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης. Πρόκειται για παιγνίδια  όπως σκάκι, τάβλι, κύβος Ρούμπικ, τράπουλες, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά την διάρκεια του καφέ με την παρέα τους. Τα επιτραπέζια παιγνίδια αγοράστηκαν με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ και ήταν μία κίνηση που ικανοποίησε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης. Ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., κ. Γραμμενίδης Παναγιώτης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ, επεσήμανε ότι «ο αριθμός των ατόμων με προβλήματα όρασης συνεχώς αυξάνεται, καθώς και οι ανάγκες τους. Χρειάζονται προσοχή, υποστήριξη, συντήρηση στις ράμπες, στους οδηγούς όδευσης τυφλών καθώς και στις δομές που υπάρχουν».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά χρειαζόμαστε και τις δικές σας επισημάνσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε ανάγκες και να διορθώσουμε παραλείψεις ή τυχόν λάθη».

Αντίστοιχα παιγνίδια πρόκειται να τοποθετηθούν στην Δημοτική Πλαζ Καρτερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στο καφέ «Μαρίνα», κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως διευκρίνισε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, κ. Σχοιναράκη Ευαγγελία.

Παρόντες:

Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Κ.: κ. Γραμμενίδης Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος Π.Ε.Τ.Κ.: κ. Μαρκοδημητράκης Μενέλαος

Κοινωνική Λειτουργός-Γραμματέας της Π.Ε.Τ.Κ.: κ. Αεράκη Ιωάννα

Μέλος Π.Ε.Τ.Κ.: κ. Κανατέλιας Στέφανος

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *