Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Δράσεις της Π.Ε.Τ.Κ.

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Στην ομορφιά που δημιουργούν οι άλλοι» στις 30-6-2023

 

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης  συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα: «Στην ομορφιά που δημιουργούν οι άλλοι»: Μια μουσική βραδιά συμπερίληψης στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Κ., Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, έδωσε ομιλία με θέμα την: «Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη των ΑμεΑ στους χώρους Πολιτισμού», ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκθεση των κεραμικών έργων των μελών της Π.Ε.Τ.Κ. που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κεραμικής που υλοποιήθηκε στο διάστημα από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Απρίλιο 2023 στην Ένωση.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά μέλη του Συλλόγου μας. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα κεραμικής και να φωτογραφηθούν μαζί τους. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Στέφανος Πατεράκης, με έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας και η Ειρήνη Κλαρνέτατζη με τον ξενώνα Αλκυονίδα με ζωγραφικά έργα. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: η Αλεξία Αγαπάκη, ο Μενέλαος Μαρκοδημητράκης και ο Γιώργος Παναγιωτάκης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παρουσία της Εμμανουέλας Νινιράκη στο τραγούδι και τον Χάρη Μανουσάκη στη μουσική.

H Π.Ε.Τ.Κ. ευχαριστεί θερμά την Αλέξια Αγαπάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος «Εφαρμοσμένης Κοινωνιολογίας και Τέχνης» του Παν. Αιγαίου και του Παν. Δυτικής Μακεδονίας, η οποία διοργάνωσε την εν λόγω καλλιτεχνική δράση στο πλαίσιο μαθήματος «Η Δράση της Κοινωνιολογίας και της Τέχνης για την κοινωνική αλλαγή», για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη θερμή φιλοξενία της.

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *