Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Εκμάθηση γραφής Βraille στο Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ:
Έναρξη νέου κύκλου τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2024 

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.), πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, οργανώνει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (επιπλέον 6 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών) από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024!!!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης στο Κέντρο εκμάθησης γραφής Braille Ρεθύμνου (οδός: Γερακάρη 176, Ρέθυμνο) και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 21 Μαρτίου 2024, οπότε και θα δοθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης.

Αφού επιλέξετε από τα παρακάτω διαθέσιμα τμήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, κατοχυρώνετε την εγγραφή σας αποστέλλοντάς μας από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 έως την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2024 τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στο e-mail μας: petkritis@yahoo.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑ:

1. Δευτέρα & Πέμπτη: 17.00-19.00

2Δευτέρα & Πέμπτη: 19.00-21.00

3. Σάββατο: 12.00-16.00

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

α) Απλή φωτοτυπία ή ευκρινή φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας (και τις δύο όψεις).
β) Απλή φωτοτυπία ή ευκρινή φωτογραφία πτυχίου ειδικότητας (εφόσον υπάρχει).
γ) Απλή φωτοτυπία ή ευκρινή φωτογραφία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας ή κάποιο λογαριασμό που να αναγράφει Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.
δ) Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η αίτηση (βρίσκεται στο κάτω μέρος της ανακοίνωσης) με το τμήμα της επιλογής σας. 

Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με τη λήψη των δικαιολογητικών στην επιλογή τμημάτων, καθώς ο αριθμός των θέσεων σε κάθε τμήμα είναι συγκεκριμένος!!!

  • Τα δίδακτρα είναι 260€. Για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες κατάθεσης των διδάκτρων θα ενημερωθούν εκ νέου οι υποψήφιοι που έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής αυτών.
    Παρακαλούμε τους υποψηφίους που αποστέλλουν τα δικαιολογητικά τους να μην προβαίνουν στην κατάθεση των διδάκτρων, έως ότου ενημερωθούν με νέο email.

  • Οι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού τυφλού ατόμου ΔΕΝ καταβάλλουν δίδακτρα. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι με οποιαδήποτε αναπηρία 50% έως 66%, καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμου με αναπηρία όρασης 50% έως 66% έχουν έκπτωση 50% στα δίδακτρα (130€). Απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την αναπηρία.

  • Οι εκπαιδευόμενοι προηγούμενων κύκλων (όπου τα δίδακτρα ανέρχονταν στα 200€), οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα και επιθυμούν να το ολοκληρώσουν προκειμένου να πιστοποιηθούν στην εκμάθηση της γραφής Braille, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκ νέου το πρόγραμμα εκμάθησης της γραφής Braille καταβάλλοντας τη διαφορά των διδάκτρων (60€).

Στο τέλος του κύκλου οι εκπαιδευθέντες εξετάζονται από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα. Ωστόσο, προς διευκόλυνση των εκπαιδευομένων που βρίσκονται στην περιφέρεια, με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των υποψηφίων είναι ικανοποιητικός, αποστέλλει στο Ηράκλειο εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποίηση γνώσης της γραφής Braille, αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ, με ένα μικρό κόστος που επιβαρύνονται οι εκπαιδευθέντες προς το τέλος του προγράμματος και το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων προς πιστοποίηση. 

*Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σωματείο μας θα παραμείνει κλειστό από τις 25-12-2023 έως και τις 2-01-2024!!!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στo 2810-211511 και στο e-mail μας: petkritis@yahoo.gr 

ΑΙΤΗΣΗ BRAILLE