Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Δελτία Τύπου

Ευχαριστήριο προς την Περιφέρεια Κρήτης

Λογότυπο Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης (Π.Ε.Τ.Κ.) θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ.  Αρναουτάκη Σταύρο για την επιχορήγηση της Περιφέρειας προς την Π.Ε.Τ.Κ., καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Συριγωνάκη Νικόλαο, για την άψογη συνεργασία του, προκειμένου να υλοποιηθεί δράση εκπαίδευσης Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Καθημερινής Διαβίωσης (Ε.Κ.Π. & Κ.Δ.) σε 5 τυφλά και με μειωμένη όραση μέλη του σωματείου μας.

Στα πλαίσια της εν λόγω δράσης, μετέβησαν δύο εκπαιδεύτριες  Ε.Κ.Π. & Κ.Δ. (κ. Αβραάμ Βασιλεία και κ. Μπαξεβάνου Φωτεινή) από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 4/10/2021 έως 9/10/2021.

Κρίνουμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι από το 2015, οι τυφλοί της Κρήτης δεν έχουν καμία εκπαίδευση ως προς την κινητικότητά τους, γεγονός που λειτουργεί απαγορευτικά στην αυτονόμησή τους σε κάθε επίπεδο διαβίωσης. Σε αυτό το σημείο δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηγουμενίδη Νικόλαο, ο οποίος κατόπιν γραπτής ενημέρωσης της Π.Ε.Τ.Κ. όλων των Βουλευτών της Κρήτης, υπήρξε ο μοναδικός που έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για το ζήτημα και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή.

Η επιχορήγηση από την Περιφέρεια Κρήτης με τη συνεχή συμπαράσταση του κ. Αρναουτάκη Σταύρου και του κ. Συριγωνάκη Νικολάου, ήρθαν να δώσουν θάρρος και προοπτική σε ανθρώπους για τους οποίους  δεν είναι αυτονόητο, δυστυχώς, τίποτα.

Ευελπιστούμε στη μίμηση της κίνησης του Περιφερειάρχη και από άλλους φορείς και μεγάλους δήμους της Κρήτης. Ευελπιστούμε επίσης στη θεαματική βελτίωση των αστικών υποδομών, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μας, όπως είναι τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι διαβάσεις, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους τυφλούς και με χαμηλή όραση συνανθρώπους μας.

Δείτε φωτογραφίες στην ομάδα μας στο facebook

Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης

 

 

      

petkritis

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *