Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Επιστολές

Λανθασμένη Τοποθέτηση Οδηγών Όδευσης Τυφλών

ΘΕΜΑ: Λανθασμένη Τοποθέτηση Οδηγών Όδευσης Τυφλών

Κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, στον οικισμό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «Τζερμιάδο» υπάρχει οδηγός όδευσης τυφλών τοποθετημένος σε κεντρικό δρόμο διέλευσης αυτοκινήτων και μάλιστα τελείως ασύνδετος μεταξύ των τμημάτων του.

Θεωρούμε την τοποθέτηση του εν λόγω οδηγού όδευσης τυφλών επικίνδυνη λόγω της γειτνίασής του με τα κινούμενα αυτοκίνητα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα έργα κοινόχρηστων χώρων που έχουν κατασκευαστεί ως το τέλος του 2022 διέπονται από την ΚΥΑ 2621/Β/2009, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2022 και έπειτα, τα έργα κοινόχρηστων χώρων διέπονται από την νέα ΚΥΑ 6213/Β/2022.

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε διόρθωση του έργου στο Τζερμιάδο, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για κάποιο άτομο με οπτική αναπηρία που θα κάνει χρήση του οδηγού όδευσης τυφλών ενώ αυτό βρίσκεται εντός αυτοκινητοδρόμου.

Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να σας επισημάνουμε την τήρηση της επικείμενης Νομοθεσίας, προκειμένου να κατασκευάζονται έργα λειτουργικά και ασφαλή για όλους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συμβάλλουμε κατά το δυνατόν στην ευόδωση του έργου σας.

Με εκτίμηση,

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης

Το να είναι ένας τυφλός μέλος της ΠΕΤΚ, δεν θα πάρει πίσω το φως του, σίγουρα όμως θα ωφεληθεί μαθαίνοντας τα δικαιώματα του διαπιστώνοντας ότι δεν είναι μόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *